Bron Flickr - Cc European Commission DG ECHO

Veel selectieve verontwaardiging over stammenstrijd Zuid-Soedan

De voortdurende stammenstrijd in Zuid-Soedan blijft de gemoederen op Twitter bezighouden. De bloedige burgeroorlog lokt volgens twitteraars veel selectieve verontwaardiging uit. Leden van de Dinka-stam zouden alleen de wandaden van de Nuer belichten.

16 reacties
globaalnieuws

Comedy Central verwerft uitzendrechten vrouwenvoetbal

De Eredivisie voor vrouwen wordt de komende drie jaar uitgezonden door Comedy Central. De KNVB is blij dat er na lang zoeken toch een geïnteresseerde partij voor het vrouwenvoetbal is gevonden.

7 reacties
Bron Flickr - Cc Minister President

Kabinet doet mee aan Werkgelegenheid Challenge

Het kabinet gaat meedoen aan de Werkgelegenheid Challenge. De internethype, waarbij iedereen die wordt uitgedaagd de werkgelegenheid moet laten toenemen met 0,7 procent, is al dagen een hit op sociale media.

9 reacties
Tabloidavocado

Avocado’s verder op tabloidformaat

Avocado’s zullen vanaf dit najaar alleen nog op tabloid verschijnen. Ook de vormgeving van de vrucht zal veranderen. Bronnen binnen het groente- en fruitwezen melden met klem dat de avocadovormige vrucht niet minder smaakvol wordt.

22 reacties
Bron Flickr - CC RelaxingMusic

Onthaasten in 3 minuten

“Veel mensen willen wel onthaasten, maar hebben daar gewoonweg de tijd niet voor”, zegt Ben van Schie. De lifestylecoach wil deze mensen van dienst zijn met zijn nieuwe methode: onthaasten in drie minuten.

36 reacties
Bron Flickr - CC nikontino - Tino Stullen

Werkzaamheden in en rond Patty Brard op schema

De werkzaamheden aan Patty Brard verlopen tot nu toe volgens planning. Zoals het er nu naar uitziet, zal de televisiester op tijd klaar zijn voor het nieuwe televisieseizoen. Dat laat een opzichter vrijdag weten.

35 reacties
testbeeld

Winnaars testbeeld bekend

De uitslagen van het testbeeld zijn bekend. De interactieve hersenkraker was jarenlang te zien op Nederland 1, 2 en 3 en werd op den duur een begrip in vele Nederlandse huiskamers. In totaal deden meer dan 15 miljoen Nederlanders individueel of in groepsverband mee aan de test.

38 reacties
schilderswijk

NVU vecht demonstratieverbod in kalifaat aan

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil in september toch gewoon kunnen demonstreren in de Iraakse stad Mosul. De extreemrechtse organisatie is het niet eens met het demonstratieverbod dat is opgelegd door de Islamitische Staat (IS), de autoriteiten in de stad. NVU-voorzitter Constant Kusters vindt de voorgenomen anti-islam-betoging ‘juist in het kalifaat van groot belang’. Hij wil [...]

16 reacties
Bron screenshot AT5

Feyenoord verkoopt per abuis Daley Blind

Feyenoord heeft per abuis Daley Blind verkocht aan CSKA Moskou. De Rotterdammers ontvingen zo’n 20 miljoen euro voor de middenvelder, maar ontdekten vervolgens dat ze niet beschikten over de transferrechten van de Ajax-speler.

45 reacties
globaalnieuws

Verwarring over de uitspraak van ‘peer’

Er bestaat veel verwarring over de uitspraak van het woord ‘peer’. De meeste mensen spreken het uit als ‘péér’, maar de laatste tijd is de uitspraak ‘peér’, met de klemtoon op de tweede E, steeds vaker te horen.

10 reacties