Bron: Flickr - flash.pro

Discussie over racistische elementen in ‘Zap de Neger’

Er is discussie ontstaan over het drankspel Zap de Neger. De traditie die even Nederlands is als Koningsdag zou volgens tegenstanders racistische elementen bevatten. Vooral in studentenhuizen, zuipketen en op ministeries is het al decennialang razend populair: het nuttigen van alcoholische drank wanneer er tijdens het zappen een negroïde persoon in beeld komt.

50 reacties
cc Flickr - Caomai

Nieuwe rekenmethode leverde Dick al 642 euro op

Sinds hij een nieuwe rekenmethode hanteert, ziet het leven van Hagenaar Dick Freriks er een stuk lucratiever uit. Dick zet zijn rekenmethode in om de hoogte van naheffingen vast te stellen voor mensen van wie hij nog geld krijgt.

43 reacties
Bron: Youtube - bedrijfinbeeld

Het vergeten verdriet van een LinkedIn-verslaving

Het is een onderbelicht, maar veelvoorkomend probleem: een LinkedIn-verslaving. Kenners schatten dat zo’n zes procent van de Nederlandse beroepsbevolking in meer of mindere mate verslaafd is aan de netwerksite. Zij luiden de noodklok over de stille tragedie.

21 reacties
Bron: Google, INEGI

‘Het komt nu allemaal wel heel dichtbij’

18 reacties

Identiteit man who put the bomp in the bomp bah bomp bah bomp bekend

Er is eindelijk duidelijkheid over de persoon who put the bomp in the bomp bah bomp bah bomp. Volgens onderzoek van de universiteit van Iowa gaat het om de Amerikaanse zanger Fred Johnson.

6 reacties
Bron: Youtube - Brookings institution

ECB-president Draghi maant tot paniek

Er is geen enkele reden tot kalmte. Dat heeft president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi gezegd in een oproep tot blinde paniek: ‘Het laatste wat we nu nodig hebben is rust’.

26 reacties
Bron: Flickr - Katy

Tamagotchi uitgestorven

Door de dood van de laatste nog levende tamagotchi is de diersoort vannacht uitgestorven. De laatste tamagotchi stierf in gevangenschap in Zürich. Zijn eigenaar lag al een aantal maanden dood in zijn woning en was al die tijd vergeten met het dier te spelen.

27 reacties
Bron: Youtube - sweetie

Terre des Hommes veroordeeld voor uitbuiten nepmeisje

Een Australische rechtbank heeft een medewerker van Terre des Hommes veroordeeld voor het uitbuiten van een 10-jarig Filipijns nepmeisje. De charitatieve instelling liet het meisje webcamseks hebben met pedoseksuelen. Volgens de rechter maakt het niet uit dat zij virtueel is.

31 reacties
Bron: Youtube - RTV Noord

Twitter boos om woordspelingloze condoleance

Mensen op Twitter zijn woedend over een blijk van medeleven na het overlijden van Seth Gaaikema. De 38-jarige @RuudHoogeveen8 plaatste aan het begin van de avond een tweet zonder woordspeling over de dood van de cabaretier. Veel twitteraars noemen de condoleance ‘resethloos’.

26 reacties

Zetter Telegraaf nog niet gewend aan nieuw formaat

11 reacties